Vyhrál spor o boeingy. Chci je pronajmout, říká Fischer

Tomáš Fránek
17. 9. 2007 23:30
O tom, komu letadla patří, se teprve rozhodne

Brno - Exsenátor Václav Fischer považuje dnešní rozhodnutí Ústavního soudu, který vyhověl jeho firmě A.M.F a zabrzdil prodej dvou boeingů, za důležitý signál i pro další spory, které vede v Česku.

ČTĚTE VÍCE:
Exsenátor Fischer vyhrál soudní boj o boeingy

A pokud soud letadla definitivně přiřkne jeho německé společnosti, nevylučuje, že bude vymáhat vzniklé škody.

Soud má o tom, komu letadla patří, rozhodovat příští týden.

A: Ústavní soudci vám dnes dali v zapravdu. Co pro vás dnešní verdikt znamená?

Je to malé, ale důležité vítězství. Jsem spokojen, že nám ústavní soudci dali zapravdu. To nejdůležitější rozhodnutí, komu letadla patří, nás ale ještě čeká. V prvním kole soudního sporu dal soud zapravdu nám, protistrana se odvolala a čekáme na rozhodnutí odvolacího soudu. A ústavní soudci také dnes řekli, že by i toto rozhodnutí mělo padnou rychle.

A: Letadla zatím chátrají na letišti v Praze, co s nimi bude dál, pokud je soud přiřkne vám?

Za správnou cestu, jak využít letadla, která jsou protiprávně zadržována, považujeme jejich pronájem. Tím, že letadla stojí a nejsou využívána, přicházíme o miliony dolarů jenom na leasingových poplatcích. Správci konkursní podstaty jsme nabízeli několik společností, které měly zájem si letadla pronajmout. Neúspěšně. Jsou to přitom poměrně mladé stroje, mají před sebou ještě dobrých 20 let provozu.

BLOG VÁCLAVA FISCHERA: Podat na někoho trestní oznámení, je levný způsob šikany

A: V případě, že letadla získáte, budete požadovat náhradu vzniklé škody?

Je to pravděpodobné.

A: Kvůli cestovní kanceláři Fischer, letadlům i konkursu na váš osobní majetek vedete několik soudních sporů. Který považujete za nejdůležitější?

Za hlavní považuju rozhodování právě o tom, komu patří letadla. A na Nejvyššímu soudu leží moje odvolání týkající se konkursu na můj osobní majetek, tento spor je také velmi důležitý.

 

Právě se děje

Další zprávy