UPC nabídne levné připojení k internetu

ČTK, eko
8. 11. 2005 15:49
Praha - UPC nabídne připojení k internetu za 45 korun denně.

Kabelová firma UPC začala nabízet připojení k internetu na 24 hodin. Uživatel za jeden den připojení o rychlosti 256 kbit/s zaplatí 45 korun a výše měsíční platby tak bude záležet jen na tom, kolikrát možnost 24hodinového připojení využije, řekl dnes na tiskové konferenci generální ředitel Václav Bartoň. Připojení o stejné rychlosti na celý měsíc firma v současnosti nabízí za 555 korun.

Služba pod názvem chello flex má konkurovat především vytáčenému připojení k internetu, kde uživatel rovněž neplatí měsíční paušál, ale jen dobu, kterou na internetu stráví. Připojení přes rozvody kabelové televize ale nabízí až pětinásobně vyšší rychlost, uživatel neplatí žádné poplatky za telefon, případně si neblokuje telefonní linku. Cena za 24hodinové připojení se podle zástupců UPC vyrovná s náklady na vytáčené připojení po 43. minutě ve špičce.

Podobnou službu zatím žádný konkurent na českém trhu nenabízí. Konkurenční Český Telecom v létě u připojení prostřednictvím ADSL nabídl možnost zvýšení rychlosti na jeden den.

O tom, že by UPC jako největší tuzemský kabelový operátor zavedl podobný model i u kabelové televize, firma počítá až po přechodu na plně digitální příjem. V současné době by to podle Bartoně doprovázely příliš vysoké investice, které by se negativně promítly v ceně služby.
 
Za aktivaci chello flex zájemci zaplatí 900 korun. Modem jim firma půjčí bezplatně.Za službu budou platit jednou za měsíc v měsíci následujícím po zúčtovacím období.

 

Právě se děje

Další zprávy