Televize po telefonu bude stát 550 korun

Dušan Klimeš
31. 8. 2006 13:40
Praha - Společnost Telefónica O2 spouští vysílání digitální televize po svých pevných linkách. Jako první na trhu oznámila i cenu.

Zákazníci, kteří nevyužívají službu Internet Express, si musí připravit 460 korun bez DPH (přibližně 547 s daní). Ti, kteří jsou k internetu přes nabídku firmy připojeni, si připlatí 377 korun bez DPH (448 s daní).

K tomu však zákazníci potřebují modem podporující novou službu a set-top box pro připojení k běžné televizi.

  • Podrobnosti o novinkách ve firmě Telefónica O2 čtěte ZDE

Venkov musí počkat

Zatím je však služba potenciálně dostupná na více než jednom milionu telefonních pevných linek. Jde především o Prahu, Brno, Ostravu a další krajská a okresní města. Podle slov firmy však bude připojených míst přibývat.

Pro klienty nabízí společnost dvě programové nabídky lišící se tím, které kanály jsou v jejich základní nabídce. V obou jsou zahrnuty všechny čtyři celoplošné televize. Pak se již nabídka liší v tom, zda má klient zájem o širší spektrum programů, či je spíše "filmovým fanouškem". 

Kromě toho však budou mít klienti možnost si "objednat" film z videotéky. Jedná se o stejný princip jako ve videopůjčovně.

"Za objednaný film z videotéky zaplatí zákazník od 9 do 70 korun bez DPH," uvádí tisková zpráva společnosti.

Chystají se i další

Službu televize přes internet či filmu na přání nyní zvažuje i firma Radiokomunikace. Ještě není jasné, pro kterou z těchto se rozhodne, každopádně by ji chtěla spustit začátkem příštího roku.

I další alternativní operátor Volný chystá poskytování digitálního vysílání postavené na technologii IPTV. Spuštění by mělo proběhnout na podzim tohoto roku. Stejně jako Radiokomunikace však nezveřejnil cenu této služby.

Největší konkurencí pro společnost Telefónica však zůstávají kabelové televize. Ty nabízí průměrně 40 programů za 500 korun. Toto připojení má doma 800 tisíc domácností. Kabelové televize jsou zároveň schopny nabídnout i připojení k internetu.

Telecom končí

Novinka přichází přesně v den, kdy se ČESKÝ TELECOM a Eurotel stává minulostí. Od pátku 1. září se totiž obě společnosti přejmenují a budou vystupovat pod jednotným evropským označením Telefónica O2.

 

Právě se děje

Další zprávy