Stamilionový realitní obchod.Stavaře střídají hoteliéři

hpv
5. 2. 2008 16:15
Cimex nakoupil nemovitosti skoro za miliardu
Foto: Skanska CZ

Praha - Skupina Cimex Invest koupila od společnosti Skanska.CZ nemovitosti v hodnotě přibližně tři čtvrtě miliardy korun.Online deníku Aktuálně.cz to potvrdil Pavel Šťastný, manažer pro strategii Cimex Invest.

Podle informací Aktuálně.cz se jedná o budovu na Kubánském náměstí na Praze 10 a budovu Perucká na Praze 2. Oba komplexy prošly nedávno rozsáhlou rekonstrukcí. "Transakci vnímáme jako strategickou investici. Jde o vysoce kvalitní nemovitosti splňující všechny současné požadavky na nejmodernější kancelářské prostory. Chceme v této lokalitě vytvořit nové business centrum. Prostory budou novým nájemníkům k dispozici od začátku roku 2009," uvedl Miroslav Příkop, generální ředitel Cimex Invest.

Skanska se přestěhuje

Skanska.CZ měla na Kubánském náměstí sídlo, brzy se však bude stěhovat na Opatov na Prahu 11. "Celosvětovou strategií Skanska je vlastnit pouze výrobní objekty a my jsme byli poslední z koncernu, kdo měl v majetku vlastní kancelářské prostory. Výnos z jejich prodeje použijeme na nákup pozemků pro naše developerské aktivity," říká Petr Fanta, generální ředitel Skanska Reality.

Do skupiny Cimex Invest patří také Orea Hotels, která provozuje největší český hotelový řetězec, který tvoří více než 30 hotelů po celé České republice.

Více také:

 

Právě se děje

Další zprávy