Škoda propouští, zruší 200 pracovních míst ve Vrchlabí

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
14. 10. 2012 17:18
Zaměstnanci můžou buď odejít s odstupným, nebo pracovat v Mladé Boleslavi či Kvasinách
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Automobilka Škoda Auto zruší ve svém závodě ve Vrchlabí 200 pracovních míst. Zaměstnancům, kterých se to týká, nabídla možnost pracovat v dalších závodech Škody v Mladé Boleslavi nebo Kvasinách, nebo odejít s odstupným.

Uvedl to týdeník odborů automobilky Škodovácký odborář.

Odstupné pro odcházející zaměstnance bude podle informací časopisu Týden zohledňovat jejich pracovní zařazení a počet odpracovaných let. Pro dlouholeté zaměstnance, kteří mají pár let před penzí, může dosáhnout až třicetinásobku průměrného platu v podniku, tedy přes 960 000 korun.

Škoda již dříve oznámila, že ve Vrchlabí ukončí montáž vozů Roomster a Octavia, a naopak zavedla a hodlá postupně navyšovat produkci automatických převodovek DQ200, které jsou určené i pro další značky koncernu Volkswagen.

Někteří zaměstnanci již projevili prvotní zájem o některou z nabízených variant, ale mají čas na rozmyšlenou až do 2. listopadu, což je nejzazší termín, do něhož by měli své rozhodnutí oznámit na personálním oddělení.

Zaměstnanci, kteří byli vybráni do výroby převodovky DQ200, se budou do projektu postupně zapojovat. Vedení Škody také předpokládá, že někteří pracovníci budou na začátku roku pomáhat s náběhem výroby modelu Roomster v Kvasinách.

Škoda na začátku letošního roku zaměstnávala 25 800 lidí, což je nejvíce v historii. Loni vytvořila 1650 nových pracovních míst.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Hledáte volná pracovní místa?

 

Právě se děje

Další zprávy