Raiffeisenbank zablokuje stovky karet kvůli úniku dat

Ekonomika Ekonomika
22. 12. 2011 9:58
Zablokování je preventivní a dojde k němu až po svátcích.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: UBS

Praha - Stovky platebních karet Raiffeisenbank přestanou po Vánocích fungovat. Banka je preventivně zablokuje kvůli úniku dat, k němuž došlo v zahraniční společnosti, která zpracovává data o platebních kartách.

Informoval o tom server iDnes.cz. Ten také upozornil, že se jedná o druhé velké stahování karet Raiffeisenbank v průběhu jediného měsíce, na začátku prosince se problém týkal tři tisícovek klientů, kteří platili kartou na čerpacích stanicích v Česku i v zahraničí.

 

"V první vlně jsme blokovali karty, které byly v dané síti čerpacích stanic použity ve druhém pololetí letošního roku, po zjištění nových informací dodatečně blokujeme i karty, které byly v této síti použity od počátku roku," potvrdil serveru mluvčí banky Tomáš Kofroň.

Informaci o zablokování karty dostali klienti formou SMS zprávy, elektronické pošty nebo telefonátu od bankéře. Mezi svátky se ještě ke svým penězům dostanou, nové karty jim poté vydá banka zdarma. V případě, že by kvůli úniku dat přišli o peníze, částka bude vrácena v plné výši.

 

Právě se děje

Další zprávy