Potvrzeno. iPad 2 se začne v Česku prodávat v pátek

Jan Kovalík
22. 3. 2011 14:50
České zastoupení Apple potvrdilo začátek prodeje iPadu 2 v Česku
Obal Smart Cover se přehnutím změní v podložku tabletu pro snažší práci u stolu
Obal Smart Cover se přehnutím změní v podložku tabletu pro snažší práci u stolu | Foto: Reuters

Praha - Spekulace o možném zpoždění začátku prodeje nového iPadu firmy Apple v Česku se nepotvrdily. Firma tiskovou zprávou potvrdila, že dodrží ohlášený páteční start.

Čeští fanoušci i-přístrojů si tak tento pátek (25. března) budou moci vystát frontu na "nový, tenčí, lehčí a rychlejší" iPad.

Spekulace o možném zdržení prodeje publikoval koncem minulého týdne server ipad.net. Jako důvody uváděl obří poptávku po iPadu 2 v USA a také zemětřesení v Japonsku, kde se vyrábí některé z komponent iPadů.

Vedle Česka budou moci v pátek koupit nejpopulárnější tablet světa zákazníci v Rakousku, Kanadě, Francii, Dánsku, Velké Británii a dalších zemích. Do Hong-kongu, Singapuru a Koreje dorazí iPad 2 během dubna.

Oproti svému předchůdci je iPad 2 dvakrát rychlejší (grafika až 9x), disponuje dvěma kamerami, je tenčí a lehčí. I v Česku by měl být iPad 2 k dostání v černém i bílém provedení.

Do Evropy přichází tablet, tenčí než iPhone 4, se čtrnáctidenním zpožděním po premiéře v USA.

Cena iPadu 2 v základní verzti zůstává stejná jako u jeho předchůdce, tedy 500 dolarů (cca 9 000 korun), dá se ale předpokládat, že s marží českých prodejců se cena bude pohybovat kolem 13 000. Předchozí generace iPadů se dá dnes v Česku pořídit za 10 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy