Penta prodává diagnostickou firmu Alpha Medical

Reuters ČTK Reuters, ČTK
16. 10. 2012 12:34
Společnost soukromého kapitálu Mid Europa Partners koupí firmu Alpha Medical

Londýn - Společnost soukromého kapitálu Mid Europa Partners koupí diagnostickou společnost Alpha Medical, která působí na trzích střední Evropy včetně České republiky. Firmu prodává investiční společnost Penta Investments, kupní cena nebyla zveřejněna.

Alpha Medical provozuje 50 laboratoří v Polsku, České republice a na Slovensku. "Je to velmi úspěšná firma stojící na pevných základech. Z lokálního hráče s tržbami dva miliony eur v roce 2006 jsme vytvořili nadnárodní skupinu s tržbami 65 milionů eur (zhruba 1,62 miliardy Kč)," sdělil partner Penta Investments zodpovědný za zdravotnické portfolio Eduard Maták.

"Akvizice společnosti Alpha Medical představuje zásadní krok v naší strategii konsolidace laboratorního trhu ve střední Evropě expanzí do dalších zemí mimo Polsko," podotkl partner společnosti Mid Europa Matthew Strassberg. Ten je v rámci skupiny zodpovědný za investice do firem z odvětví zdravotní péče.

Investiční skupina Penta byla založena v roce 1994. Investuje především do maloobchodu, zdravotnictví, letecké výroby, strojírenství a energetiky. Působí v řadě zemí Evropy, její portfoliové společnosti zaměstnávají více než 25 000 lidí. Loni Penta Investments stoupl čistý zisk na 126,7 milionu eur z předloňských 49,7 milionu eur.

 

Právě se děje

Další zprávy