Pegas Nonwovens vyplatí dividendu 1,05 eura na akcii

ČTK ČTK
17. 6. 2013 13:01
Firma rozšiřuje výrobní kapacity v České republice a buduje nový výrobní závod v Egyptě
Výroba netkaných textilií.
Výroba netkaných textilií. | Foto: Pegas Nonwovens

Znojmo - Valná hromada společnosti Pegas Nonwovens, která je předním evropským výrobcem netkaných textilií, v pondělí schválila výplatu dividendy ve výši 9,7 milionu eur (250 milionů korun), což je 1,05 eura na akcii. "Zdrojem výplaty bude zisk z loňského roku a nerozdělený zisk z let minulých," upřesnil mluvčí Ondřej Kouřil.

Rozhodný den pro vznik nároku na dividendu je 18. října, vyplácet se bude 29. října letošního roku.

Podle generálního ředitele společnosti Františka Řezáče Pegas v posledních letech rozšiřuje výrobní kapacity v České republice a buduje nový výrobní závod v Egyptě, proto musí přistupovat k řízení finančních zdrojů uvážlivě a uchovat si rezervy pro případné neočekávané události.

"Z tohoto důvodu návrh představenstva vyplatit stejnou výši dividendy jako v roce minulém nepovažujeme za změnu naší dividendové politiky. I v příštích letech bychom chtěli vyplácet minimálně stejnou výši dividendy, přičemž naším záměrem bude absolutní částku meziročně zvyšovat," uvedl již v květnu Řezáč.

Dodal, že pokud se podaří udržet uspokojivé finanční výsledky a nevyskytnou-li se "jiné atraktivní příležitosti", bude se Pegas snažit ve své progresivní dividendové politice pokračovat.

Pegas Nonwovens je holdingová společnost se sídlem v Lucemburku a s provozními dceřinými firmami ve Znojmě a Bučovicích. Je veřejně obchodovanou společností na burzách v Praze a Varšavě, v Česku zaměstnává 550 lidí. Její loňské tržby jsou 187,7 milionu eur (4,8 miliardy korun) a čistý zisk 20,9 milionu eur (538 milionů korun).

Prodeje rostly díky nové výrobní lince, která byla uvedena do provozu ve druhé polovině roku 2011. Předběžné neauditované výsledky společnost zveřejnila v březnu.

 

Právě se děje

Další zprávy