Nad další tuzemskou televizí visí hrozba krachu

Ekonomika Ekonomika
11. 4. 2011 10:08
Majitel Public TV sám na sebe podal insolvenční návrh a žádá konkurz.
Česká televize má koncesionářské poplatky, velké komerční televize příjem z reklam. Malé televize mají starosti, jak přežít.
Česká televize má koncesionářské poplatky, velké komerční televize příjem z reklam. Malé televize mají starosti, jak přežít. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Zpravodajská a publicistická televize Public TV se ocitla v zásadních finančních potížích.

Její majitel, firma Totalpress, podal v minulém týdnu k soudu sám na sebe insolvenční návrh. Z insolvenčního rejstříku je patrné, že provozovatel televize navrhuje konkurz.

Po nedávném krachu Z1, jejíž provoz ukončil majitel, finanční skupina J&T, se tak rýsuje další problematická televize. Závazky, které přiznal Totalpress u soudu, činí 134 milionů korun.

Dalších 45 milionů si musela televize půjčit na provoz, informovaly Hospodářské noviny, které na insolvenci Totalpressu upozornily jako první.

Public TV je přitom kanálem, který například v síti UPC nahradil zkrachovalou Z1.

Přes vyhlášení insolvenčního řízení a pravděpodobný úpadek Public TV stále vysílá, také její internetové stránky nezmiňují žádné problémy.

Před necelými dvěma týdny například přišla televize se zprávou, že se chce sloučit s novou digitální televizí, jejíž jméno však nechtěla prozradit, píšou HN.

Pokus o vlastní televizi stál J&T zhruba 650 milionů korun. Kolik stála investice do Public TV, není zatím přesně známo, půjde však o částku menší.

 

Právě se děje

Další zprávy