Komerční banka je i letos bankou roku

vid
4. 11. 2005 15:39
Praha - Komerční banka obhájila loňský titul MasterCard Banka roku. Další ocenění získala Česká Spořitelna a eBanka.

Jako druhá se umístila Česká spořitelna a třetí skončila Československá obchodní banka.

Komerční banku vybrala jako nejlepší bankovní dům padesátičlenná odborná porota. Ta je podle stránek ocenění složená z  odborníků z finanční oblasti, sféry bankovnictví, státní správy, akademické a politické sféry a v neposlední řadě i zástupců předních korporací v České republice.

Nezávislost hodnocení má být zaručena tím, že žádný s porotců není zaměstnán v hodnocených institucích či jinak zainteresováni na výsledcích Ocenění.

Veřejnost vybrala jako nejdůvěryhodnější Spořitelnu

Veřejnost mohla hlasovat na internetu a pomocí SMS o nejdůvěryhodnější bance roku. Tou se stala Česká spořitelna. Vyměnila si tak první místo s Komerční bankou, která skončila druhá. Na třetím místě je ČSOB.

Nejdynamičtější banka je podle poroty eBanka. První místa ve třech hlvaních kategoriích jsou stejná jako loni. Bankéřem roku byl letos vyhlášen šéf České spořitelny John Stack.

Společnost Fincentrum, která anketu pořádá, však vyhlašuje i další kategorie. eBanka zvítězila s Osobním účtem v kategorii účet roku. Ocenění Hypotéka roku získala Hypoteční banka. Mezi pojišťovnami zvítězila Česká pojišťovna a mezi stavebními spořitelnami Modrá pyramida.

Prohlédněte si kompletní výsledky letošního ročníku.

 

Právě se děje

Další zprávy