Klienti Sunny Days čekají dál na letadlo. Poletí dnes

šal, hpv
22. 10. 2007 11:30
Češi nemohli domů kvůli poruše letadla

Hurghada/Praha - Ráno se rozhodlo o návratu klientů z egyptské Hurghady domů. Let zajistí česká letecká společnost Travel Service.

"Smlouvu jsme s CK Sunny Days již podepsali,"potvrzuje Vlaďka Dufková, mluvčí Travel Service.

Cestovní kancelář v dopoledních hodinách za let  podle informací deníku Aktuálně.cz zaplatila. Letadlo Travel Service poletí do Hurghady z Prahy přes Brno.  

Stroj by měl vyletět z Prahy asi ve 14 hodin. Odletět by s ním měli klienti CK Sunny Days směřující do Egypta na dovolenou.  

Češi čekající na odlet z Egypta by měli zemi opustit okolo 20.30 hod. Přílet klientů do ČR tak bude  v 0:10 v noci do Brna a následně asi v 1.30 do Prahy.

CK Sunny days zajistila svým klientům čekajícím v Praze a Brně na odlet ubytování v pražském hotelu Mariott v blízkosti letiště a v Brně v 4hvězdičkovém hotelu Voroněž. Klienti, kteří jsou v Egyptě, strávili dnešní noc na pokojích v hotelu včetně občerstvení all inclusive, vše na své náklady zajistila CK Sunny days, k dispozici je cestovní kanceláří zajištěn i lékař.

Potíže klientů začaly v neděli před pátou hodinou ranní, kdy měli odletět z Egypta zpátky do Česka. Místo toho celý konec víkendu čekali na náhradní letadlo.

Majitel Sunny Days Rida ben Ahmed v neděli odpoledne Rádiu Impuls vysvětloval, že problém údajně způsobil egyptský dopravce Koral blue, jemuž se porouchalo letadlo. Později dodal, že turisté budou v Praze v neděli večer, nejspíše kolem 19 hodiny.

Sunny Days měla podobné problémy i před několika dny v Tunisku. Klienti museli na letišti čekat 20 hodin. Po návratu se s nimi pracovníci kanceláře nejprve nechtěli bavit vůbec, následně nabídli odškodné 500 korun.

Oba příběhy spojuje, jak málo informací o potížích zákazníci od agentury dostávali.

 

Právě se děje

Další zprávy