Klienti KTP Quantum získají rekordní odškodnění

šal, čtk
27. 6. 2007 12:31
Garanční fond vyplatí celkem 370 milionů korun
Foto: MVČR

Praha - V pátek 29. června začne další kolo výplat náhrad poškozeným klientům bývalého zkrachovalého obchodníka KTP Quantum. Téměř 17 tisíc klientů získá celkem 370 milionů korun.

Výplatu peněz bude zprostředkovávat Česká spořitelna na svých pobočkách, a to buď v hotovosti, nebo na účet podle přání klientů. Podrobné informace k výplatám najdou klienti bývalého obchodníka s cennými papíry KTP Quantum v dopise, který jim Fond a Česká spořitelna v těchto dnech rozesílá.

Lhůta pro výplatu náhrad potrvá až do konce srpna 2007.

Odškodnění po pěti letech

Garanční fond obchodníků s cennými papíry může klienty bývalého obchodníka KTP Quantum vyplatit díky státní půjčce. Půjde zatím o největší vyplácenou náhradu v případu, v němž jdou škody do miliard korun, vyplývá z informací fondu a České spořitelny.

Dosud klienti této zkrachovalé společnosti kvůli nedostatku financí v Garančním fondu získali jen 296 milionů korun. Společnost KTP Quantum skončila v konkurzu na jaře 2002, již dlouho předtím čelila tlaku regulátora kapitálového trhu. Celková částka potřebná na odškodnění se naposledy odhadovala na zhruba 1,4 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy