Kellnerův Home Credit prudce navýšil základní kapitál

Hana Vorlíčková
21. 8. 2008 13:12
Peníze použije na další rozvoj
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Společnost Home Credit International, která patří do skupiny miliardáře Petra Kellnera, navýšila základní kapitál o sto miliónů korun. Do uplynulého týdne přitom vykazovala jmění "jen" 70 miliónů korun. To je nárůst o více než sto procent.

Firma kapitál navýšila vydáním jednoho tisíce kusů nových akcií.

"Peníze budou využity na rozvoj IT center v Brně a Ostravě," uvedl pro Aktuálně.cz Milan Tománek, mluvčí Home Credit International (HCI).

Home Credit  již do rozvoje IT a call center investoval stovky miliónů korun. Brněnské pracoviště v současnosti vytváří zázemí tisícům obchodních míst v několika státech. Rozvíjet se bude i IT pracoviště v Ostravě, které bylo otevřeno letos v dubnu.

Vývojové centrum má na starosti například ověřování a schvalování úvěrových limitů, a to pro klienty nejen v Česku, ale i v zahraničí. V červnu již v Ostravě pracovalo na šedesát zaměstnanců. "Do roka by jich mělo být 120 až 150," říká Tománek.

Home Credit International nyní celkem spravuje sedm splátkových firem se značkou Home Credit v sedmi zemích světa: Česku, na Slovensku, Rusku, v Kazachstánu,  na Ukrajině, v Bělorusku  a Číně. Společnosti Home Credit poskytly v roce 2006 úvěry v celkovém objemu 2,7 miliardy USD.

Skupina Home Credit patří do mezinárodní finanční skupiny PPF, která se zabývá především pojišťovnictvím a spotřebitelským financováním.

Čtěte také:

 

Právě se děje

Další zprávy