Kellner míří k arbitráži, kvůli ruské pojišťovně

Redakce EKO
19. 8. 2008 17:00
Boj o pojišťovnu Ingosstrach pokračuje
Foto: PPF

Praha - Společnost PPF Investment, která spravuje miliardy boháče Petra Kellnera, bojuje o svůj podíl ve druhé největší ruské pojišťovně Ingosstrach.

U Arbitrážního soudu v Moskvě podala žádost o uznání neplatnosti výsledků výroční valné hromady společnosti. Ta podle slov vedení společnosti proběhla v rozporu se zákony.

PPF Investment se hájí také tím, že není jasné, který soud v Rusku výkon akcionářských práv dceřiných firem PPFI pozastavil.

Společnosti Nový kapitál, Investiční iniciativa a Vega podle informací serveru Finanční noviny žádají informaci o soudním rozhodnutí, které zakázalo počítat jejich hlasy při hlasování o kandidátech do dozorčí rady ředitelů pojišťovny.

PPFI je přesvědčena, že během výroční valné hromady byl porušen zákon.

Registrátoři totiž po hlasování příslušné hlasy pro zástupce PPFI nezapočetli s odvoláním na "nařízení výkonu rozhodnutí". To, kdo takové rozhodnutí vydal a čeho se týkalo, se nedozvěděli.

K řízení pojišťovny má PPFI nadále zapovězený přístup. To vyhovuje hlavnímu Kellnerovu soupeři, nejbohatšímu ruskému podnikateli Olegu Děripaskovi, který má v Ingosstrachu majoritu a snaží se PPFI s 38,5 procenty z pojišťovny vypudit.

Čtěte dále:

 

Právě se děje

Další zprávy