Hypernova začne prodávat peníze. Zdarma

Dušan Klimeš
7. 9. 2006 10:56
Praha - Se službou cashback, pro níž čeština hledá název, přichází ČSOB. Její klienti si v prodejnách Ahold budou moci kromě zboží koupit i peníze. A to bez poplatku.
Foto: Aktuálně.cz

Všichni klienti největší tuzemské banky ČSOB (a s ní i Poštovní spořitelny) budou u pokladny prodejen Hypernova či Albert kartou platit nejen nákup. Nově si budou moci říci i o vybrání hotovosti ze svého účtu. To je totiž princip služby cashback. Tuto službu budou moci zákazníci využít zdarma.

Banka zatím bude spolupracovat pouze s firmou Ahold, které patří zmíněné řetězce.

První formu služby cashback spustila už společnost Datart. Využít ji však mohou jen zákazníci se speciální úvěrovou kartou Datart Cetelem.

Majitelé kterékoli karty ČSOB si budou moci v obchodech vybrat až 1500 korun. Jedinou podmínkou je, že musí utratit v Albertu či Hypernově alespoň tři sta korun.

Zdarma, bez poplatku

ČSOB dnes prozdradila, že služba bude definitvně zdarma. Jde tak cestou "západního" způsobu využívání cashbacku.

Například v USA je běžné, že si klient může peníze vybrat zdarma jak u pokladen obchodů, tak v síti bankomatů.

V první fázi, která se rozjede 11. září, si budou moci vyzkoušet cashback kupující v několika obchodech v Praze, na přelomu října a listopadu by se měly zapojit zbylé tři stovky obchodů po celé republice.

Konkurence vyčkává

Tesco, největší konkurent firmy Ahold, službu cashback zvažuje.

"Samozřejmě pečlivě hodnotíme výhody a službu cashback bychom rádi zákazníkům poskytli. Zatím však není možné říci, kdy to bude a jakou bude mít podobu," řekla deníku Aktuálně.cz Jana Matoušková, tisková mluvčí firmy Tesco.

 

Právě se děje

Další zprávy