Click4Sky prodal za první den dvě stovky letenek

hsch
19. 9. 2007 17:00
Více než dvě stovky lidí si včera koupilo letenky od Click4Sky
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Více než dvě stovky lidí si včera koupilo levné letenky od společnosti Click4Sky. Ta spustila své webové stránky poprvé včera, jednu hodinu po poledni.

"Zájem v prvních hodinách předčil naše očekávání. Během včerejšího dne se na naše internetové stránky připojilo asi deset tisíc uživatelů," uvedl Jan Kaše z vedení firmy.

Pro srovnání jeden z největších konkurentů, firma SkyEurope, prodal za první měsíc 100 tisíc letenek, tedy průměrně tři tisíce denně.

Nový lowcost ČSA ovšem začal s reklamní kampaní teprve s oficiálním spuštěním svého prodejního systému.

Londýn vede

Click4Sky vyprodává volnou kapacitu na vybraných linkách ČSA. Největší zájem je zatím o Londýn, Káhiru, Barcelonu a o Amsterodam. Na webu firmy si lze koupit levné letenky do 35 měst ve 22 zemích Evropy a do Egypta.

Jednosměrná letenka včetně tax a poplatků stojí 1 990 korun. Cena je jednotná. Na rozdíl od klasických low-cost linek se nezvyšuje v závislosti na počtu prodaných míst.

Klienti Click4Sky dostanou na palubě ČSA občerstvení a tisk.

Click4Sky je dceřinou společností Českých aerolinií. Vedení národního dopravce ji založilo proto, aby jejím prostřednictvím prodávalo volnou kapacitu na svých linkách. Proto si také nelze koupit letenky na nejvytíženější lety například do Moskvy a Paříže.

Celková vytíženost letadel ČSA totiž v posledním roce klesla pod sedmdesát procent. Obsazenost sedačkové kapacity za leden až červen 2007 činila asi 66 procent, což je meziroční pokles o čtyři procenta.

 

Právě se děje

Další zprávy