Cetelem se chce změnit v banku

Red eko
8. 11. 2007 7:46
Splátková spolenost Cetelem chce poskytovat hypotéky

Praha - Firma Cetelem, druhá největší splátková společnost v zemi, se chystá změnit na banku. Informovaly o tom dnešní Hospodářské noviny. Podle deníku chce firma rozjet ve velkém půjčování peněz drobným klientům a připravuje také vstup na hypoteční trh.

"Jednáme s několika subjekty, které by naše hypotéky prodávaly. Podle toho, jak jednání dopadne, budeme pracovat na právním rámci, abychom mohli poskytovat hypotéky s bankovní licencí," řekla HN Alena Ludrovská, šéfka Cetelem ve střední Evropě.

Plán na růst Cetelem v České republice se opírá o schválenou strategii expanze francouzské finanční skupiny BNP Paribas, která Cetelem vlastní a nyní se prostřednictvím svých firem v cizině chce stát jedničkou spotřebitelského financování v Evropě. Když se záměr naplní, vznikne v Česku jakási "polobanka", první svého druhu.

"Kromě dnes poskytovaných půjček na nákupy máme v plánu v Česku nabízet i hypotéky a úvěry na konsolidaci dluhů od jiných finančních institucí," říká Ludrovská. Na otázku, kdy se nové služby spustí, odpovídá vyhýbavě: "V celé Evropě musí nový koncept fungovat nejpozději do dvou let."

 

Právě se děje

Další zprávy