Iva Špačková
29. 3. 2019 14:10
Stravování Evropanů se za posledních deset let výrazně změnilo. Roste počet lidí, co si nechávají přivážet jídlo do kanceláří, dbají na vyváženější stravování a jedí menší porce. Češi tyto trendy následují, obědvají ale častěji než dřív a vedle jídel z přivezených krabiček chodí velmi rádi do restaurací čí jídelen. Vyplývá to z průzkumu stravovacích zvyklostí v deseti evropských zemí od společnosti Edenred. Podívejte se, v čem Češi předčí své sousedy.
Krize ubrala Španělům chuť
Zatímco Češi si díky růstu ekonomiky dopřávají více, což se projevuje i na počtu pravidelných strávníků, Španělé si radost z obědů kvůli hlubším dopadům finanční krize dopřávají mnohem méně než v minulosti.
Zatímco v roce 2009 chodili na oběd více než čtyři Španělé z pěti, loni to už byli jen tři lidé z pěti.
Nejčastěji (zhruba čtyři pětiny) nyní obědvají Francouzi a Italové.