Češi se cpou v práci méně. Vyrážejí na výhodná meníčka nebo si jídlo nechávají vozit

Iva Špačková Iva Špačková
29. 3. 2019 14:10
Stravování Evropanů se za posledních deset let výrazně změnilo. Roste počet lidí, co si nechávají přivážet jídlo do kanceláří, dbají na vyváženější stravování a jedí menší porce. Češi tyto trendy následují, obědvají ale častěji než dřív a vedle jídel z přivezených krabiček chodí velmi rádi do restaurací čí jídelen. Vyplývá to z průzkumu stravovacích zvyklostí v deseti evropských zemí od společnosti Edenred. Podívejte se, v čem Češi předčí své sousedy.
Foto: Edenred CZ

Češi obědvají častěji

Češi se v práci stravují častěji než před deseti i pěti lety. Zatímco v roce 2013 chodilo pravidelně na oběd 54 procent lidí, loni to bylo o 14 procentních bodů více. Češi přesto patří v Evropě ke strávníkům, kteří pravidelně obědvají skoro nejméně ze všech porovnávaných zemí.

 

Právě se děje

Další zprávy