Iva Špačková
29. 3. 2019 14:10
Stravování Evropanů se za posledních deset let výrazně změnilo. Roste počet lidí, co si nechávají přivážet jídlo do kanceláří, dbají na vyváženější stravování a jedí menší porce. Češi tyto trendy následují, obědvají ale častěji než dřív a vedle jídel z přivezených krabiček chodí velmi rádi do restaurací čí jídelen. Vyplývá to z průzkumu stravovacích zvyklostí v deseti evropských zemí od společnosti Edenred. Podívejte se, v čem Češi předčí své sousedy.
Změna stravovacích zvyklostí
Stravování Evropanů se za posledních deset let výrazně změnilo. Roste počet lidí, co si nechávají přivážet jídlo do kanceláří, dbají na vyváženější stravování a jedí menší porce. Češi tyto trendy následují, obědvají ale častěji než dřív a vedle jídel z přivezených krabiček chodí velmi rádi do restaurací čí jídelen.
Vyplývá to z průzkumu stravovacích zvyklostí v deseti evropských zemí (ČR, Španělsko, Portugalsko, Švédsko, Itálie, Francie, Belgie, Rakousko, Slovensko, Rumunsko) od společnosti Edenred. Edenred zprostředkovává stravování pomocí stravenek Ticket Restaurant, benefitní karty Edenred Benefits a spravuje benefity přes systém Cafeterie.
- Průzkumu se účastnilo 24 528 strávníků, v Česku to bylo 1 105. Data z konce roku 2018 jsou porovnávána s výzkumy z let 2009 a 2013.
- Na následujících kartách se podívejte na nejzajímavější části studie.