Zahradní trampolína nabízí zábavu pro děti i dospělé

Andrea Berniová
17. 5. 2013 10:00
Venkovní trampolína může měřit dva, ale i čtyři metry
Trampolína s ochrannou sítí je pro děti bezpečnější
Trampolína s ochrannou sítí je pro děti bezpečnější | Foto: ISIFA/Thinkstock

Pokud hledáte vhodnou zábavu pro děti, můžete jim koupit trampolínu. Vejde se na každou zahradu a může na ní dovádět i více dětí společně.

Zahradní trampolína se dá sehnat v hobby marketech, v hypermarketech i na internetu či ve specializovaných prodejnách.

Vyberte správný rozměr

Na výběr je několik rozměrů i barev trampolín. Jak velkou trampolínu vybrat? Záleží na prostorových možnostech zahrady, ale i na tom, kolik dětí (nebo i dospělých) bude na trampolíně skákat.

Je potřeba počítat s tím, že do rozměru trampolíny se započítávají i pružiny. Skutečná skákací plocha tak bývá ještě o několik desítek centimetrů menší. Kryt pružin - tedy pruh po obvodu trampolíny - může mít různé barvy, například zelenou, červenou či modrou.

Důležitým faktorem při výběru trampolíny je její nosnost. Například třímetrová trampolína může mít nosnost 150 kg. Co se týče tvaru, zahradní trampolíny mohou být kruhové, ale i obdélníkové.

S ochrannou sítí bude trampolína bezpečnější

Venkovní trampolína by měla být připevněná k zemi. Jinak ji silnější vítr může „přemístit" třeba až na sousední zahradu. Prodávají se speciální kotvy, kterými se nohy trampolíny připevní k podkladu. Díky nim se pak trampolína ani nepohne.

Kromě ukotvení je potřeba zakoupit další doplňky, například speciální plachtu na trampolínu, anebo schůdky, pomocí nichž se na vyšší trampolínu pohodlně dostanou děti.

Trampolíny se často prodávají také s ochrannou sítí. Díky ní se nestane, že by dítě z trampolíny spadlo.

 

Právě se děje

Další zprávy