Vestavná stolní i klasická myčka nádobí. Vždy šetří čas

Andrea Berniová
23. 11. 2012 11:00
Tento leckdy nepostradatelný pomocník v kuchyni jistě pomůže i vám. Myčka může být také stolní, anebo vestavná
Pořiďte si myčku, o nádobí se postará za vás
Pořiďte si myčku, o nádobí se postará za vás | Foto: Aktuálně.cz

Pokud vás nebaví mýt a utírat nádobí ručně, nebo na takové činnosti nemáte čas, určitě přemýšlejte o pořízení myčky nádobí. Do ní snadno naskládáte talíře, příbory, pánve, hrnce a všechno ostatní nádobí. Pak stačí jen vložit mycí tabletku či nalít gel, stisknout tlačítko a myčka všechnu práci udělá za vás. Nádobí zvládne i vysušit. Přesto se může stát, že voda ulpí v prohlubních a záhybech, třeba u hrnců. Pak je přece jen potřeba použít utěrku. Zbytek nádobí ale jen jednoduše přesunete z myčky do skříněk kuchyňské linky.

Vestavné myčky si nikdo nevšimne

Pokud máte pocit, že by tak velký a výrazný spotřebič, jakým myčka bezesporu je, vypadal ve vaší kuchyni nepatřičně a narušoval její ráz, pořiďte si vestavnou myčku. K její přední straně se připevní deska ze stejného materiálu, z jakého jsou vyrobené vaše skříňky. I myčka tak vypadá jako obyčejná skříňka a se zbytkem kuchyně zcela splyne. Z myčky může být vidět jen její ovládací panel, anebo vůbec nic.

Už jste slyšeli o stolní myčce nádobí?

Máte příliš malou kuchyni a klasická myčka nádobí už se do ní zkrátka nevejde? Pak přemýšlejte o stolní myčce nádobí. Je mnohem menší a můžete ji položit na kuchyňskou desku. Nevejde se do ní tolik nádobí jako do klasické myčky, ale když ji budete zapínat častěji, poslouží vám stejně dobře.

Kromě toho, že umyje a osuší nádobí, nabízí myčka další výhodu: můžete do ní špinavé nádobí vkládat postupně během celého dne, zapnout ji třeba večer (až bude plná), a přitom bude vaše kuchyně uklizená a dřez prázdný - nikde nebudou hromádky špinavého nádobí, protože veškeré schováte do myčky.

Dnešní myčky jsou většinou úsporné - šetří vodu i elektřinu. Podrobnosti o spotřebě se dočtete na energetickém štítku v prodejně.


 

 

Právě se děje

Další zprávy