Vestavné spotřebiče: lednice ani myčka nemusí být vidět

Andrea Berniová
1. 10. 2012 16:08
Pokud si do kuchyně pořídíte vestavné spotřebiče, bude kuchyňská linka vypadat jednotněji
Vestavné spotřebiče vypadají moderně
Vestavné spotřebiče vypadají moderně | Foto: ikea.cz

Vybíráte novou kuchyň? Už při navrhování rozmístění kuchyňské linky přemýšlejte, jaké spotřebiče si posléze pořídíte a kam je umístíte. Jinak možná budete mít spoustu skříněk nabízejících dostatek úložného prostoru, ale na troubu či lednici nezbude místo.

Proto už pomalu vybírejte elektrické spotřebiče, bez kterých se v kuchyni neobejdete. Můžete je dokonce zakomponovat do kuchyňské linky - to v případě vestavných spotřebičů. Díky tomu bude vaše kuchyně vypadat moderněji a spotřebiče nebudou její ráz narušovat. Pokud si necháte vyrobit kuchyňskou linku na zakázku, je proto potřeba počítat s prostorem pro spotřebiče. Předem se pokuste odhadnout, jaké budou mít rozměry.

Digestoř může být vestavná, stejně tak fritéza či kávovar

A které spotřebiče mohou být vestavěné? Běžná je mikrovlnná trouba, myčka, pečicí trouba, ale i lednice. Ta může zvenčí vypadat jako běžná skříňka. Pokud tedy máte pocit, že bílá lednice by se do vaší kuchyně nehodila, pořiďte si tu vestavnou. I myčka může vypadat skoro jako skříňka v kuchyňské lince. Jen její ovládací panel může být viditelný - ale nemusí.

Vestavěná může být dokonce i pračka. To pokud jste zvyklí prát v kuchyni.

Výrazným prvkem kuchyně bývá digestoř. Dnes seženete i designové kousky, které by bylo škoda schovávat. Pokud ale chcete klasickou digestoř a měla by být co nejméně nápadná, můžete zkusit tu vestavnou.

U některých spotřebičů byste možná ani nečekali, že se dá nalézt jejich vestavná varianta. Slyšeli jste už o vestavné vinotéce, fritéze či kávovaru? Přizpůsobte si kuchyňskou linku podle sebe.

Čím víc spotřebičů bude vestavěných, tím více místa vám zbude na pracovní desce.

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy