V předsíni nezapomeňte na botník, věšák a zrcadlo

Andrea Berniová
18. 12. 2012 12:07
V předsíni by mělo být dost místa na všechno, co byste před odchodem z domova mohli potřebovat
V předsíni by mělo být dost místa na boty i kabáty
V předsíni by mělo být dost místa na boty i kabáty | Foto: Isifa/Thinkstock

Předsíň je vstupní místností do bytu či domu - je to první místnost, kterou spatří každá návštěva. Předsíň ale také plní mnoho funkcí. Právě přes ni totiž opouštíte svůj domov. Mělo by v ní tedy být uloženo vše, co byste těsně před odchodem mohli potřebovat. Jak tedy tuto místnost zařídit?

Věšák je nejdůležitější

Pravděpodobně se v předsíni neobejdete bez věšáku, obzvlášť v zimním období. Můžete mít klasický stojací věšák, kam jednoduše pověsíte bundy, šály i čepice. Jen je potřeba ho zatěžovat rovnoměrně. Když na jednu stranu věšáku navěsíte těžké zimní bundy, pravděpodobně se převáží. Proto by mohl být vhodnější věšák připevněný ke zdi.

Kam budete ukládat boty?

Další nezbytnou součástí předsíně je úložný prostor na boty. Můžete mít přímo botník, kam všechny své páry obuvi naskládáte a budete je mít při odchodu po ruce. Pokud ale máte v předsíni dostatek místa, přemýšlejte o vestavěné skříni. Do jejích spodních polic můžete umístit boty, jinam naskládat třeba šály, čepice a šátky a na tyč nad policemi pověsit na ramínka bundy a kabáty, které zrovna nenosíte. Na posuvné dveře vestavěné skříně si nechte připevnit velké zrcadlo. Určitě ho oceníte při kontrole svého zevnějšku před odchodem z domu či bytu.

Koberec není do předsíně ideální

Co se týče podlahy, asi nejlepší je do předsíně umístit linoleum, anebo keramickou dlažbu. Jejich výhodou je odolnost a omyvatelnost. Louži, kterou vytvořil roztátý sníh z vašich bot, tak jednoduše utřete. Písek, hlínu a jiné nečistoty také z těchto typů podlahy dostanete snadno. S kobercem už by to nemuselo být tak jednoduché.

 

Právě se děje

Další zprávy