Keramická dlažba je praktická a může vypadat jako dřevo

Andrea Berniová
12. 11. 2012 14:07
Přemýšleli jste už o keramické dlažbě? Je odolná a vlhkost ani nečistoty jí nevadí

Podlaha je základem každého interiéru. Její kvalita je zásadní. Podle podlahy také často vybíráme ostatní zařízení místností. Například dřevěnou podlahu je potřeba sladit s ostatním dřevěným vybavením. Můžete mít třeba také linoleum, laminátovou podlahu, korkovou podlahu či marmoleum.

Typ podlahy vždy vybírejte podle způsobu využití místnosti. Do kuchyně se hodí třeba linoleum, není totiž náročné na údržbu. Do obývacího pokoje pořiďte dřevěnou podlahu či koberec. Ale co keramická podlaha?

Podlahové vytápění dlažbu příjemně ohřeje

Keramická dlažba se nejlépe hodí do koupelen a kuchyní. Nečistoty se z ní dají snadno setřít a vlhkost jí nevadí. Dlažba ale studí, což není příliš ideální - obzvlášť v zimě. Nepříjemné je to hlavně v koupelně, kde zkrátka občas šlápnete bosou nohou na zem. Řešením mohou být různé koberečky a předložky. Asi nejlepší ale je, když si pod dlažbu pořídíte podlahové vytápění. Díky němu budete po dlažbě chodit rádi bosi.

Proč by keramická podlaha nemohla vypadat jako ta dřevěná?

Věděli jste, že keramická dlažba může připomínat dřevo? Vypadá jako dřevěná podlaha, ale nabízí všechny výhody keramické dlažby. Promyslete si, jaký typ dřeva by pro vás byl ideální, a pak tento dekor hledejte mezi keramickými dlaždicemi. Seženete i dlažbu s dekorem exotických dřevin. Keramickou dlažbu s dřevěným vzhledem ale můžete mít i venku - třeba na terase. Dlažba vás navíc vyjde levněji než skutečná dřevěná podlaha.

Výhodou keramické dlažby je kromě snadné údržby i její odolnost. Pokud vám na podlahu ze skutečného dřeva nešikovně spadne něco těžkého, může se stát, že uštípnete kousek parkety. Keramická dlažba by takový náraz měla vydržet.

 

Právě se děje

Další zprávy