Upečte si chleba sami díky domácí pekárně

Andrea Berniová
22. 5. 2012 5:52
Nemusíte se spokojit jen s pečivem, které koupíte v obchodě
Foto: Aktuálně.cz

Chleba z pekáren a nákupních řetězců vám nechutná? Nelíbí se vám, že přesně nevíte, jaké má složení? Už se vám stalo, že jste se do obchodu dostali později, ale ač se ještě otevírací doba neblížila ke konci, nenašli jste ani jeden chléb? Zkuste si upéct vlastní. V dnešní době už to není problém.

Nemusíte být závislí jen na pečivu, které nabízejí obchody. Můžete si ho upéct doma, podle své chuti. Budete přesně vědět, co jste do těsta dali. Budete mít doma takové pečivo, které v obchodě nenajdete. Budete ho mít, kdykoli se vám zachce.

Pekárna zvládne všechno sama

Možná se bojíte, že nezvládnete pracnou přípravu těsta a že na ni nebudete mít čas. Doba je čím dál uspěchanější a volného času je málo, kdo by se ještě zabýval pečivem? Ale domácí pekárna zvládne všechno za vás. Smísí všechny ingredience, dokáže hníst těsto, nechá ho vykynout a pak samozřejmě peče.

Nepotřebujete tedy žádné další nádobí ani pomůcky. Čas pečení můžete nastavit a pekárna se sepne sama. Čerstvý chléb k snídani pak určitě oceníte.

Jaký je recept?

Co se týče těsta, můžete zkoušet různé recepty, podle nichž si přísady namícháte sami. Už ale seženete i tak zvané chlebové směsi. Pokud porovnáte cenu chleba z obchodu a toho upečeného doma, jasně vítězí domácí chléb. Náklady na jeho přípravu nejsou nijak vysoké.

Domácí pekárna se tak může stát cenným pomocníkem ve vaší kuchyni. A podle čeho vybírat? Důležitý je obsah pečící nádoby - čím větší obsah, tím větší bude výsledný bochník chleba. Záleží tedy na tom, zda bude chléb jíst velká rodina, nebo třeba jen dva lidé. Vybírejte i podle funkcí pekárny - stačí vám jen ty základní? Můžete mít i pekárnu, která dokáže péct celozrnné pečivo, ale i další produkty.

-----------------------------------------------------------------------------------

Nová domácí pekárna? Vyzkoušejte recepty na domácí pečivo.


 

 

Právě se děje

Další zprávy