Startuje další ročník programu Podpora bydlení

Ingrid Špátová
21. 11. 2011 18:19
Dotační program Podpora bydlení rozjíždí další ročník
Nejbohatší čínská vesnice Chua-si slaví padesát let od svého založení. Každá rodina zde vlastní dům, auto, na účtech má 250 tisíc dolarů a užívá si bezplatnou lékařskou péči a vzdělání. Na snímku: stavba dalšího domu pro další úspěšnou rodinu z Chua-si.
Nejbohatší čínská vesnice Chua-si slaví padesát let od svého založení. Každá rodina zde vlastní dům, auto, na účtech má 250 tisíc dolarů a užívá si bezplatnou lékařskou péči a vzdělání. Na snímku: stavba dalšího domu pro další úspěšnou rodinu z Chua-si. | Foto: Reuters

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vydalo výzvu na předkládání žádostí o dotaci do programu Podpora bydlení. Projekt má čtyři podprogramy a je v něm k dispozici půl miliardy korun.

Pro zájemce budou také připraveny dva bezplatné semináře, které pomohou s přípravou žádosti. Konat se budou 5. prosince v Olomouci a 13. prosince v Praze. Zájemcům budou k dispozici veškeré dokumentace na webu.

„Výzva bude otevřena až do sedmnáctého února, žadatelé by však rozhodně neměli podcenit čas určený na přípravu projektu," uvedl ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. „K dispozici bude také personál našeho informačního centra, které se za poslední rok vybudovalo u veřejnosti velmi slušnou reputaci," dodal.

Žádosti o podporu se podávají prostřednictvím elektronického formuláře a následně písemně včetně povinných příloh do podatelny ministerstva. Dotace jsou připraveny pro otevření čtyř podprogramů: 145,5 miliónů korun na podprogram Podpora regenerace panelových sídlišť, Podpora výstavby technické infrastruktury s předběžnou alokací padesát miliónů, Podpora výstavby podporovaných bytů se dvěma různými tituly v celkové hodnotě tři sta miliónů korun a pět miliónů korun na Podporu výměny domovních olověných rozvodů.

 

Právě se děje

Další zprávy