Robotický vysavač uklízí sám, vy můžete relaxovat

Andrea Berniová
29. 8. 2012 8:10
Co kdyby někdo vysával za vás? Díky robotickému vysavači už to není nemožné
Robotický vysavač zvládne úklid za vás
Robotický vysavač zvládne úklid za vás | Foto: iRobot

Pravidelný úklid domácnosti vám může zabrat spoustu času. Čím je interiér prostornější, tím větší plochu je potřeba udržovat. Pokud máte pocit, že například vysávání věnujete až moc volného času a bylo by vůbec nejlepší, kdyby se podlaha uklidila sama, existuje řešení: robotický vysavač. Ten opravdu vysává za vás. Pohybuje se sám a postupně odstraní prach, vlasy či jiné nečistoty z podlahy. Dokonce sám pozná, kdy už je místnost dokonale vysátá. Sběrné kartáče odstraní prach, který se nachází pod vysavačem, rotační kartáče zvládnou vymést nečistoty ze všech koutů.

Vracejte se do uklizeného bytu

Tomuto vysavači při práci nepřekážejí žádné kabely. Má v sobě baterii, kterou vždy nabije na základně. Ta je připojena do elektrické sítě. Pokud se vysavač vybije a jeho základna je v dohledu (tedy není za rohem, za stěnou či v jiné místnosti), dokáže se k ní ještě sám dostat a začít se nabíjet. Robotický vysavač také může nabízet možnost spuštění v určitou hodinu. Stačí nastavit čas, kdy má vysavač začít s úklidem. Kompletně vysaje, zatímco vy jste v práci. Pokud zrovna nechcete vysávat celý interiér, jen se vám třeba vysypala mouka, nabízejí některé vysavače možnost intenzivního vysávání na malém prostoru. Nemusíte se bát, že vysavač spadne ze schodů. Bývá vybaven detektory, které zaznamenají neobvyklé převýšení povrchu.

Pozor na svícny či vázy na podlaze

Pokud nejste zrovna příznivci dekorací a na podlaze u vás stojí pouze nábytek, nemusíte robotickému vysavači ani připravovat „působiště". Jestli se ale na podlaze v místnostech nacházejí například vysoké svícny, stojany na noviny, lampy, vázy a podobně, měli byste je raději umístit z dosahu vysavače, například na skříňku. Vysavač sice zvládne objet překážku, přesto do ní může lehce narazit. Nábytku takové nárazy většinou neuškodí, menší předměty by ale vysavač mohl povalit. A i kdyby zůstaly na svém místě, nemusel by se dostat za ně a nevysál by tedy dokonale.

 

Právě se děje

Další zprávy