Otevírání vrat vás nebaví? Zkuste automatickou bránu

Andrea Berniová
11. 5. 2012 8:58
Zkuste, jak jednoduše se dá brána otevírat jedním tlačítkem
Foto: Ludvík Hradilek

Je otravné vždy při příjezdu k domu vylézat z auta, odemknout a rozevřít vrata, nasednout, zaparkovat na pozemek a pak je jít zavřít. Obzvlášť v dešti nebo v mrazu byste uvítali, kdyby někdo otevřel a zavřel za vás. To se vám ale může splnit. Automatické brány jsou tu od toho, aby se otevřely samy, když zmáčknete tlačítko na ovladači.

Elegantně a pomalu se odsunou na stranu, nebo otevřou dovnitř, pokud jsou dvoukřídlé. A když zaparkujete, opět je jediným stiskem tlačítka bez námahy zavřete.

Kov, ale i dřevo

Automatické brány jsou velmi oblíbené. Jsou na elektrický pohon a fungují na dálkové ovládaní. Mohou mít různou podobu - celokovové a třeba i různě tvarované, ale také mohou mít pouze kovovou konstrukci, na kterou jsou připevněny dřevěné latě. Je to jen na vás. Který typ se bude hodit ke vzhledu vašeho domu? A co k plotu? Opravdu dobře vypadá, když je brána ze stejného materiálu jako plot.

Posuvná nebo křídlová?

Co se týče způsobu otevírání, záleží na prostorových možnostech. Posuvnou nebo pojezdovou bránu, můžete mít jen tehdy, když je vedle ní dostatek místa. Musí se totiž někam odsunout, což znamená minimálně tolik prostoru vedle ní, jak je sama dlouhá. Křídlová brána nevyžaduje tolik místa do šířky, spíš ale do délky pozemku. Je potřeba zajet autem hlouběji na pozemek, aby se křídla brány mohla zavřít. Nedá se parkovat hned za bránou.

Při výběru automatické brány uvažujte tedy i o prostoru, který máte k dispozici. Pokud vás děsí, že by se brána mohla sama od sebe začít zavírat, když budete procházet nebo projíždět, a poničit vám auto, můžete být v klidu. Posuvné a pojezdové brány mívají čidlo, které pohyb brány zastaví, pokud jí něco stojí v cestě.

-----------------------------------------------------------------------------------

Vrata a brány k vašemu domu.

 

 

Právě se děje

Další zprávy