Kávovar: vánoční dárek, který potěší milovníky kávy

Andrea Berniová
20. 11. 2012 11:39
Chcete někomu ze svých blízkých věnovat k Vánocům kávovar? Zjistěte si, co jednotlivé typy nabízejí

Máte doma milovníka kávy, který dokáže ocenit kvalitu a rád by si lahodnou kávu vychutnával nejen v kavárnách, ale i doma? Pak máte zaručený tip na dárek k Vánocům - co třeba koupit kávovar? Nakonec z něj určitě budou mít radost všichni členové domácnosti. Kdo by odmítl výbornou kávu? Pro děti zase můžete připravit horkou čokoládu. Mezi jakými kávovary můžete vybírat?

Zkuste kávovar Nescafé Dolce Gusto

Espresso přístroje Nescafé Dolce Gusto jsou známé svými neotřelými designy. Díky tomu se tento kávovar stane ozdobou vaší kuchyně. Připraví vám několik druhů teplých i studených nápojů, které by měly být v kavárenské kvalitě.

A jak to funguje? Potřebujete speciální kapsle. Do přístroje vložíte vždy jednu z nich - podle toho, na který nápoj máte chuť. Kávovar by měl váš nápoj připravit ve velmi krátké době. A jaké kapsle seženete? Najdete mnoho druhů espressa, ale i cappuccino, latté, různé čaje a také horkou čokoládu.

Tassimo funguje na základě čárových kódů

Dalším tipem by mohl být kávovar Tassimo. Do něj také vkládáte jednotlivé kapsle, z nichž každá má na sobě čárový kód. Díky němu přístroj pozná, jaký typ nápoje má z kapsle připravit.

Podle čárového kódu se automaticky navolí správné množství vody, doba spaření i přesná teplota. Stačí tedy jen vložit kapsli, stisknout jedno tlačítko a přístroj si poradí sám. Stejné jako předchozí kávovar, i tento dokáže připravit mnoho nápojů, od espressa až po horkou čokoládu, nechybí ani čaj, cappuccino či latté.

Z čeho ještě můžete vybírat?

Z velkého množství přístrojů na trhu jmenujme ještě třeba kávovary DéLonghi, Cafissimo, Bosch nebo Philips. Je jen na vás, který z nich vyberete jako vánoční dárek pro své blízké. Rozhodujte se i podle toho, jestli se na přípravě kávy budete aktivněji podílet, nebo chcete nechat vše na přístroji a jen stisknout tlačítko.

Pokud nijak zvlášť netoužíte po výstředních, designových kouscích, můžete mít vestavěný kávovar, který nijak nenaruší vzhled kuchyně.


 

Právě se děje

Další zprávy