Podívejte se, jak šel čas na pražských sídlištích

Podívejte se, jak šel čas na pražských sídlištích
Emanuela Kittrichová, Jaroslav Horný a kol.: Interiéry bytů na Invalidovně foto: autor neznámý, 1963, Útvar rozvoje hl. m. Prahy.
Josef Kubín: Návrh sídliště Červený Vrch , pohled směrem ke kulturnímu domu na ústředním náměstí, 1954, Útvar rozvoje hl. m. Prahy.
Josef Polák, Vojtěch Šalda (vedoucí projektanti): Sídliště Invalidovna v Karlíně foto: autor neznámý, 1965, Útvar rozvoje hl. m. Prahy.
Emanuela Kittrichová, Jaroslav Horný a kol.: Interiér bytu na Invalidovně foto: autor neznámý, 1963, Útvar rozvoje hl. m. Prahy.
Foto: Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy
Věra Tůmová
26. 5. 2012 16:00

První panelový dům byl v Praze postaven deset let po konci druhé světové války. Od té doby v nich vzniklo přes 200 tisíc bytů, v nichž nyní žije 470 tisíc lidí. To představuje více než 40 procent celkového bytového fondu hlavního města. Vývoj sídlišť od počátků až do 80. let 20. století se nyní nově pokouší zmapovat výstava Pražská panelová sídliště z archivu Útvaru rozvoje hlavního města Prahy. Jejím cílem je bez odsuzování nebo oslavování ukázat, proč a jak pražská sídliště vznikala. Výstava se koná v Sále architektů Staroměstské radnice od 31. května do 16. září 2012. Je přístupná denně do 18 hodin, a to zdarma.

 

Právě se děje

Další zprávy