Firma spojená s Milanem Šrejbrem staví dům za miliardu

ČTK ČTK
13. 9. 2011 12:52
Společnost Pankrác staví projekt s kancelářemi a byty
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jan Langer

Praha - Developerská společnost Pankrác staví nedaleko stejnojmenné lokality v Praze nové kanceláře a byty. Celkové investiční náklady činí přibližně miliardu korun. Na setkání s novináři to dnes řekl marketingový ředitel firmy Vít Ulmann. Se společností Pankrác je spojené jméno podnikatele a bývalého tenisty Milana Šrejbra.

Budovaný projekt tvoří zčásti již dříve postavené kanceláře. K nim nyní stavební firma Metrostav přistavuje dalších zhruba 10 000 čtverečních metrů administrativních ploch. Celkem projekt nabídne k pronájmu 27 000 metrů čtverečních kanceláří. Financující bankou projektu je Volksbank CZ.

V již postavených kancelářích je největším nájemcem Česká podnikatelská pojišťovna. V blízké době se ale bude stěhovat do nové kancelářské budovy Main Point Karlín. Realitní agenti tak v současnosti hledají pro administrativní centrum mezi stanicemi metra Pankrác a Budějovická nové nájemce.

"Jsme těsně před uzavřením smlouvy o smlouvě budoucí na 2700 metrů čtverečních. Jde o renomovanou zahraniční společnost," uvedl dnes bez dalších podrobností konzultant poradenské společnosti Cushman & Wakefield Petr Markvart.

Jádro projektu na Pankráci tvoří již několikrát opravená budova ze 70. let minulého století, v níž v minulosti sídlil podnik ČKD Polovodiče. Šrejbrova společnost Pankrác firmu i s nemovitostmi získala v 90. letech v privatizaci.

V současné době si developerská firma Pankrác podle Ulmanna zažádala v lokalitě o územní rozhodnutí na výstavbu dalších přibližně 33 000 čtverečních metrů kanceláří.

"Tento projekt je ale zatím daleká budoucnost," poznamenal marketingový šéf firmy. Vedle administrativního centra staví developer v Praze 4 také 180 nových bytů. Přibližně třetina z nich je v současnosti prodaná.

Většinový podíl ve firmě Pankrác kontroluje podle její poslední výroční zprávy uložené ve Sbírce listin lucemburská společnost H.R.K.S., Šrejber drží menšinový podíl. Šrejber ve společnosti do loňského roku vykonával také funkci předsedy představenstva.

 

Právě se děje

Další zprávy