Značka Infiniti ocenila sedan Q50 na necelý milion

Tomáš Rybecký
27. 6. 2013 15:12
Cena prémiového sedanu střední třídy Infiniti Q50 bude začínat na 861 160 Kč.
Foto: Infiniti

Revoluční sedan exkluzivní značky Infiniti se u nás začne prodávat v září a již nyní je možné si ho objednat. Infiniti Q50 bude startovat na 861 160 Kč za verzi se „základní" výbavou, která je v porovnání s jinými vozy velmi nadstandardní.

Oproštění od tradice

Infiniti rozšířilo nabídku motorů pro nový model o dvě netradiční verze. Q50 bude k dostání s čtyřválcovým vznětovým motorem 2,2 l. Základní verze s výkonem 170 k a emisemi CO2 115 g/km začíná na ceně 861 160 Kč. Zásadní variantou však je Q50 Hybrid se zážehovým motorem V6 o objemu 3,5 litru s výkonem 364 k a se špičkovým zrychlením 0-100 km/h za 5,3 sekundy. Emise CO2 dosahují hodnoty 155g/km. Vysokého výkonu bylo dosaženo díky okamžitému přenosu výkonu elektromotoru na hnací ústrojí prostřednictvím systému dvojspojkové převodovky. Na českém trhu bude tento vůz k dispozici od 1 286 651 Kč.

Pro Infiniti se klasický německý vliv přesunul z oblasti designu, který je od ostatních modelů odlišný ostřejšími proporcemi, k jízdním vlastnostem, které pomáhá vyladit mistr světa F1 a ředitel značky Infiniti pro výkon Sebastian Vettel.

Infiniti Q50 kombinuje rychle reagující přímé adaptivní řízení - první elektronicky řízený systém použitý v osobních automobilech - a hybridní pohon s přímou odezvou pohonné jednotky, který vozu dodává dynamičtější vlastnosti. Q50 je k dispozici s pohonem zadních nebo všech kol.

Infiniti Q50 přináší do segmentu prémiových vozů i další novinky, jako například systém Infiniti InTouch, zahrnující využití aplikací jako je Facebook přímo ve voze. K multimediálnímu systému patří i dvě dotykové obrazovky. Standardní výbava dále zahrnuje volič jízdních režimů, systém stop start, zadní kameru, aktivní potlačení hluku, systém řízení trakce, dvouzónovou klimatizaci, 17" kola z lehkých slitin, lak odolný proti poškrábání, multifunkční volant, přehrávání audia přes Bluetooth hands-free a hlasové ovládání.

 

Právě se děje

Další zprávy