Žádné chybějící čipy nebo svazky. Výrobu u Mercedesu zastavil potulující se levhart

Martin Přibyl Martin Přibyl
28. 3. 2022 13:37
Automobilový průmysl se poslední dobou potýká s nejrůznějšími odstávkami výroby způsobenými váznoucími dodavatelskými řetězci. Příčinou je nedostatek čipů i chybějící díly z válkou zasažené Ukrajiny. V Indii ale výrobu v závodě Mercedesu zastavil na šest hodin potulující se levhart.
Levhart na "návštěvě" v indickém závodě automobilky Mercedes-Benz. | Video: YouTube/ Wildlife SOS

Tříletý samec levharta se vydal na dopředu neohlášenou návštěvu výrobního závodu automobilky Mercedes-Benz v indickém Puné minulé pondělí, tedy 21. března. Podle ochranářské organizace Wildlife S.O.S. se jednalo o první podobný případ v oblasti.

Puné leží v indickém státě Maháráštra, který má podle ochranářů jednu z největších hustot "zalevhartění" na světě. Kontakty mezi lidmi a velkými kočkami, které přicházejí o své přirozené životní prostředí, zde tedy nejsou nic výjimečného. Do továrny Mercedesu levhart nejspíše přišel ze zalesněné okolní oblasti. 

Továrna byla kvůli levhartovi evakuovaná a výroba stála šest hodin. Přivolaný tým ochránců přírody nakonec šelmu uspal a z továrny odvezl. Podle oficiálního prohlášení se zvířeti nic nestalo a následně bylo vypuštěno zpět do přírody. 

Malý tip na závěr: Pokud se levhartovi v automobilce zalíbilo, nedaleko může navštívit rovněž závod české Škody Auto, případně indické automobilky Mahindra.

 

Právě se děje

Další zprávy