VW Up na trhu. Jako druhý z trojice bratislavských mini

Radek Pecák Radek Pecák
24. 5. 2012 6:34
Základní cena vozu je 192 900 korun
Foto: Aktuálně.cz

S půlročním zpožděním za svým koncernovým sourozencem Škoda Citigo přichází na tuzemský trh s novými auty Volkswagen Up!, jakožto první zástupce německého koncernu ve třídě úplně nejmenších aut.

Vůz ve třídveřovém provedení a se slabším ze dvou litrových motorů stojí v nejnižším výbavovém stupni 192 900 Kč, je tedy o třináct tisíc dražší než nejmenší škodovka.

Pokud chcete pětidveřový vůz, musíte si připlatit dalších deset tisíc, což je stejná suma jako u vozu s okřídleným šípem. Silnější motor lze mít za 13,5 tisíce, což je větší suma než u dealerů Škodovky, kteří si za stejný prvek účtují deset tisíc.

Navíc silnější motor si nelze objednat do základní výbavy vozu nazvané Take Up! Zákazník dostane mimo jiné čelní airbagy a bočně-hlavové airbagy integrované do předních sedaček, sklopná opěradla zadních sedaček a funkcí denního svícení. ESP si lze dokoupit v balíčku s funkcí nouzového brzdění City za 9 700 korun.

High Up! má i rádio a klimatizaci

Podstatně zajímavější je už prostřední výbava Move Up! za 202 900 Kč (se slabším motorem)  V ní už je stabilizační systém ESP v ceně. Dále ve voze kupující nalezne výškově nastavitelné sedadlo řidič, ve výbavě je i centrální zamykání s dálkovým ovládáním, systém Easy Entry s paměťovou funkcí, elektrické ovládání oken vpředu, zadní sedadla dělená v poměru 60:40 % (sklopná jsou už v základu), variabilní podlahu zavazadlového prostoru, uzavíratelnou odkládací schránku před sedadlem spolujezdce, kosmetické zrcátko ve sluneční cloně na straně spolujezdce a otáčkoměr.

Nejvyšší High up! (od 227 900 Kč) má 15" kola z lehké slitiny (typ „spoke"), bohatší chromování, mlhovky, elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, rádio RCD 215 s přehrávačem CD/MP3, klimatizaci akožený paket (volant, páka ruční brzdy).

Z prvků příplatkové výbavy budou lidé zřejmě nečastěji volit metalízu (+ 8500), klimatizaci pro dvě nižší úrovně výbavy (+ 5000 Kč) či navigační systém. Ten má v sobě (na rozdíl od Škodovky zabudovanou funkci rádce ekologického stylu jízdy).

Up! bude brzy nabízen i s automatizovanou převodovkou, v ekologické verzi Blue Motion Technology a před koncem roku i s pohonem na stlačený zemní plyn CNG.

Příští rok pak přijde na trh i elektromobil e- Up.

--------------------------------------------------------------------------------

Prodej aut Volkswagen Up!.

 

Právě se děje

Další zprávy