Automobilky dále rozdávají statisíce. Na těchto nových autech ušetříte nejvíce

Automobilky dále rozdávají statisíce. Na těchto nových autech ušetříte nejvíce
Začít tradičně nelze jinak než Škodou, která počátkem dubna uvedla akční sérii Drive pro modely Scala, Kamiq a Karoq. Ve všech případech vychází z běžné výbavy, nad jejíž rámec nabízí několik prvků za zvýhodněnou cenu. U Scaly a Kamiqu jde o stupeň Top Selection navíc třeba s vyhřívaným volantem nebo čelním sklem, u Karoqu o stupeň Selection navíc třeba s předními i zadními parkovacími senzory nebo vyhříváním sedadel vpředu a volantu. Scala Drive začíná na 499 900 korunách, Kamiq Drive na 529 900 korunách a Karoq Drive, který do nabídky vrací litrový tříválec, na 679 900 korunách. Čistě výbavou dosahuje zvýhodněné 29 200 až 73 200 korun, pokud navíc zákazník připlatí za prodlouženou záruku a předplacený servis za zvýhodněnou cenu, rázem se zvýhodnění zvýší až na 110 300 korun.
Činil se i Volkswagen, který nachystal akční verzi Limited, kterou pokrývá vlastně úplně celé portfolio - včetně aktuálních novinek v podobě devátého Passatu Variant a nového Tiguanu. U obou lze oproti klasické základní verzi ušetřit rovných sto tisíc korun, Tiguan tak začíná na 799 900 korunách a Passat na 899 900 korunách. Úspora spočívá ve zvýhodnění, nikoliv výbavových prvcích navíc. A stejných sto tisíc uspoří i zájemci o Tiguan Allspace, vycházející ještě z končící generace SUV.
Volkswagen pak verzi Limited nabízí u všech svých modelů, podle nichž se také odlišuje výše zvýhodnění. Zatímco u Pola dosahuje "jen" 60 tisíc, u T-Crossu je 70 tisíc, u Taiga 80 tisíc, u Touranu 81 tisíc a u omlazeného Golfu 83 nebo 84 tisíc podle toho, jestli zvolíte karoserii kombi. SUV T-Roc překročilo i Passat se zvýhodněním 108 tisíc korun.
Vrcholu pak dosahují slevy u velkého SUV Touareg, kde je možné ušetřit 200 tisíc korun, a také u Arteonu Shooting Brake se zvýhodněním 141 tisíc korun.
Foto: Citroën
Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 4. 2024 5:12
Prodeje nových aut v prvním čtvrtletí víceméně zamrzly, jednotlivé automobilky tak dál lákají na akční slevy. Ušetřit je možné statistice korun jak u stálic trhu, tak u úplných novinek třeba od Volkswagenu. Vybrali jsme některé z nejzajímavějších akčních slev, které v českých cenících momentálně najdete. Podívejte se do galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy