Seat představí ve Frankfurtu nové modely Exeo

Zbyněk Klíč
10. 9. 2011 14:15
Seat se zaměřil především na úsporu paliva a ekologickou šetrnost.
Foto: Seat

Praha - Španělská automobilka Seat z rodiny Volkswagen se v poslední době snaží klást větší důraz na úspornost a ekologii. Důkazem tohoto trendu jsou nejnovější modely řady Exeo, které automobilka představí na frankfurtském autosalonu.  

Modely Exeo a kombi verze Exeo ST snižují emise CO2 i spotřebu paliva. Nový sedan bude produkovat emise pouhých 129 gramů na kilometr (kombi 132 g/km), kombinovaná spotřeba paliva klesne na 5,2 l/100 km, resp. 5,3 l/100 km. Cílová hodnota emisí je 120 g/km, hospodárnost modelu v budoucnu vylepší ještě Start/Stop systém, který by měl zaveden v roce 2012.

Vývojáři Seatu kladli důraz také na design. Novinkou u modelů Exeo jsou bi-xenonové světlomety a vylepšení se dočkal také interiér, například volant nebo čalounění. Standardní kvalitou se vyznačuje karoserie, která minimalizuje dopady naklánění vozu při dynamických změnách.

Cílem Seatu bylo vytvořit dynamičtější vozidlo s prémiovou kvalitou. Jestli se to výrobcům podařilo, posoudí zákazníci již na podzim tohoto roku.

 

Právě se děje

Další zprávy