Scénicům v novém kabátě přibyde další sourozenec

Tomáš Rybecký
25. 4. 2013 23:00
Nový Scénic a Grand Scénic dostaly novou vizáž u příležitosti uvedení verze Scénic Xmod
Foto: Renault

Společně s uvedením nové verze Scénic Xmod přišel Renault s novou maskou pro své populární modely Scénic a Grand Scénic.

Všechny tři verze Scénicu jsou vybaveny nejnovějšími motory Renault Energy. Motory této řady mají společnou filozofii spočívající ve snížení spotřeby paliva, emisí CO2 a provozních nákladů a zároveň v zachování radosti z řízení a kvality. Do této řady navíc přibyl výkonnější motor Energy TCe 130, který se vyznačuje tichým chodem a ultrarychlým systémem Stop&Start.

Scénic a Grand Scénic dostaly kromě nového motoru také nový design masky odpovídající novému směru designu značky. Ten prezentuje zejména větší logo Renault na lesklém černém pozadí. Úpravy se dotkly i interiéru, kde naleznete displej TFT sloužící pro navigaci a multimédia, případně systém R-Link, což multimediální integrovaný on-line tablet.

Renault Scenic Xmod
Renault Scenic Xmod | Foto: Renault

Scénic Xmod je crossoverem spojujícím kompaktní minivan se stylem SUV, představovaným například vyšší světlou výškou a robustnější přídí s pečlivě upravenými světlomety. Přední část koresponduje s oběma Scéniky, ale díky použití LED diod pro denní svícení je ještě expresivnější. Renault Scénic XMOD se bude vyrábět v závodě Douai ve Francii.

Scénic Xmod má pro jízdu po nezpevněných cestách pokrokový systém řízení trakce Extended Grip. Ten zajišťuje regulaci prokluzu a bezpečnou adhezi vozidla k vozovce i v náročných podmínkách.

Středová konzole, která ve voze vytváří dojem kokpitu, zahrnuje ovladač Extended Grip a mnohasměrový joystick umožňující navigaci v rámci multimediálního rozhraní Renault R-Link s digitální dotykovou obrazovkou TFT.

 

Právě se děje

Další zprávy