První Kia Optima bude mít v Evropě čtyřválec 1,7 CRDi

Zbyněk Klíč
15. 12. 2011 10:04
Benzinový dvoulitr s výkonem 125 kW bude následovat v létě 2012, hybridní varianta Kia Optima na vybrané evropské trhy přijede ve druhé polovině příštího roku
Kia Optima
Kia Optima | Foto: Kia

Kia Optima bude v době uvedení na evropské trhy na začátku roku nabízena se vznětovým čtyřválcem 1,7 CRDi o výkonu 100 kW. Benzinový dvoulitr s výkonem 125 kW bude následovat v létě 2012, hybridní varianta na vybrané evropské trhy přijede v druhé polovině příštího roku.

Vznětový motor 1,7 CRDi disponuje výkonem 100 kW a je kombinován se šestistupňovou manuální, nebo automatickou převodovkou s možností řazení pomocí pádel pod volantem. S manuálem činí spotřeba paliva v kombinovaném cyklu 5,1 litrů na 100 km, se systémem stop-start spotřeba klesne na 4,9 l/100 km.

Na německém trhu bude Optima nabízena ve třech stupních výbavy. V základní bude korejský sedan vybaven dvouzónovou automatickou klimatizací, tempomatem, rádiem se šesti reproduktory, koženým volantem a hlavicí řadicí páky, výškově nastavitelným sedadlem řidiče s elektricky ovládanou bederní opěrkou, elektrickým stahováním oken, elektricky ovládanými zpětnými zrcátky nebo centrálním zamykáním s dálkovým ovládáním.

 

Právě se děje

Další zprávy