Prohlídky továrny na Phaetony jsou i s českým výkladem

Radek Pecák Radek Pecák
18. 9. 2010 0:21
auto

Skleněnou manufakturu, což je v Drážďanech místo, kde se rodí Volkswaeny Phaeton, si nově budou moci návštěvníci z České republiky prohlédnout s českým výkladem.

Skleněnou manufakturu si lze prohlédnout s průvodcem v malých skupinách čítajících maximálně 15 osob. Prohlídky v češtině se konají každou sobotu od 14 hodin. V sobotu od 10 a 11 hodin jsou zpravidla na programu speciální prohlídky pro děti. 

Foto: Aktuálně.cz

Skupiny si mohou rezervovat individuální termíny pro každý z programů kdykoli na základě předchozí objednávky. Rezervace termínů  přijímá zákaznické centrum na adrese [email protected], na telefonním čísle 0049-(0)1805-896268 či faxem na 0049-(0)1805-329896.

O prodlouženém víkendu na konci října budou pro Čechy hned tři termíny prohlídek. V rámci festivalu 12. Dny české a německé kultury budou česky mluvící průvodci připraveni provést zájemce Skleněnou manufakturou ve dnech 28., 29. a 30. října, vždy od 14 hodin.

Rozhodnutí situovat továrnu téměř do centra Drážďan, pouhých sto metrů od známé botanické zahrady, přineslo povinnost dodržovat celou řadu velmi přísných omezení. Díky dokonalému utěsnění neproniká z provozů ven prakticky žádný hluk, kolem továrny byly vysázeny stovky stromů a maximální pozornost byla věnována dokonalému čištění odpadních vod. Ve výrobních halách vládne naprostá čistota a po podlaze z javorových parket chodí špičkoví montéři v bílých kombinézách. Mezi hlavní dominanty manufakturního závodu pak patří průhledná vozová věž, která se tyčí do výšky 40 metrů a na 16 podlažích nabízí místo pro 280 vozů čekajících na slavnostní předání zákazníkům.

Pro veřejnost je Skleněná manufaktura, v níž probíhá finální montáž vlajkové lodi Volkswagen Phaeton, otevřena od března 2002. Nový Phaeton, který letos prošel modernizací, je na českém trhu k dispozici za cenu od 1 466 200 Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy