Nový Volkswagen Sharan bude k mání od 659 000 Kč

Radek Pecák Radek Pecák
3. 9. 2010 0:00
auto

Nové velké MPV Volkswagen, které letos nahrazuje již poněkud letitou předcházející generaci, se poprvé na českých silnicích objeví ve druhé polovině října, kdy první zákazici dostanou své objednané vozy.

Foto: VW

Objednávat je však možné už nyní, protože dovozce značky zveřejnil svůj ceník. Nový Sharan bude k dispozici ve dvou výbavových liniích Trendline a Highline, přičemž ceníkové ceny začínají na částce 659 600 Kč. Na vrcholu nabídky pak stojí verze 2.0 TDI BMT DSG ve výbavě Highline o výkonu 125 kW (170 k) za 957 900 Kč.

Sériová výbava nového Sharanu ve výbavové linii Trendline zahrnuje například klimatizaci Climatic, palubní počítač, rádio RCD310, šestnáctipalcová ocelová kola a podélný střešní nosič v černé barvě. Vyšší linie Higline obsahuje oproti výbavě Trendline navíc mimo jiné sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin, automatickou klimatizaci Climatronic, palubní počítač Plus, multifunkční kožený volant, mlhové světlomety, potahy sedadel v kombinaci látka/Alcantara, tempomat a sportovní sedadla vpředu.

Cestující uvnitř naleznou až sedm samostatně pohyblivých sedaček.

Za příplatek je možno vůz dovybavit například adaptivním podvozkem DCC a systémem regulujícím světlou výšku vozu.

Výrobce tvrdí, že vůz bude nejúspornějším velkým SUV, které jsou nyní na trhu. S motorem 2,0 TDI (140 koní) by měl na 100 km jízdy spolykat jen 5,3 litru nafty.

 

Právě se děje

Další zprávy