Tady ušetříte, ale méně než dříve. Nová auta pod 300 tisíc už neexistují

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 7. 2024 6:02
Nové auto pod 300 tisíc? Na českém trhu už jen utopie. I stálice mezi levnými modely zdražily, takže třeba Dacia Sandero stojí bezmála 320 tisíc korun. Spolu s cenami ale často roste i výbava, levná auta už dávno nejsou holátka, byť klimatizace stále není samozřejmostí. Na přehled nejlevnějších aut v Česku se podívejte do galerie.
Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Space Star - 309 760 Kč

Space Star je mezi nejlevnějšími auty stálicí, byť díky restrukturalizaci nabídky už se nedá pořídit pod hranicí 300 tisíc korun. Nově stojí od 309 760 korun (o pár desetikorun tak jde o nejlevnější nové auto v Česku) včetně decentního akčního bonusu, a to proto, že úplně základní výbava z nabídky potichu zmizela. Zážehová dvanáctistovka s výkonem 52 kW a manuální pětistupňovou převodovkou ale stále zůstává.

Nový základ se jmenuje Inform+ a obsahuje třeba manuální klimatizaci, dálkové centrální zamykání, automatické stěrače, přípravu pro rádio se dvěma reproduktory nebo 14palcová litá kola. Samotné rádio je ale dílem příplatku, s dotykovou obrazovkou vychází na 9900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy