Nástupce modelu i30 se bude v Nošovicích dělat už letos

Radek Pecák Radek Pecák
22. 7. 2011 4:38
auto

Už na konci letošního roku začne s velkou pravděpodobností nošovický závod automobilky Hyundai vyrábět nástupce modelu Hyundai i30. Nový vůz by měla firma představit v září na frankfurtském autosalonu, do konce roku začne v Nošovicích sériová produkce. Vyplývá to z informací, které získal mezi dodavateli týdeník Ekonom.

Tento vůz je hlavním trumfem evropských prodejů značky. Loni na něj podle serveru Ekonom.cz připadalo 66 procent produkce nošovického závodu.

Nástupce modelu Hyundai i30 má konkurovat zejména vozům Opel Astra a Toyota Auris.

Inovovaný model by měl podle týdeníku sehrát zásadní roli v plánu společnosti Hyundai zvýšit prodej na evropském trhu do roku 2013 o téměř 40 procent na půl milionu automobilů.

Hyundai už nyní v Nošovicích výrazně rozšiřuje výrobu a na podzim plánuje rozjetí třetí směny a zvýšení počtu zaměstnanců na zhruba 3500 lidí. Roční výrobní kapacita pak bude 300 000 aut místo současných 200 000.

Nošovický závod Hyundai 96,5 procenta vyrobených vozů vyváží, 3,5 procenta míří na český trh. Vývoz směřuje zejména do Německa, Velké Británie, Španělska, Polska nebo Itálie.

 

Právě se děje

Další zprávy