Modernizovaná Kia Sorento míří na český trh

Tomáš Rybecký
15. 10. 2012 6:53
Kia v Praze představila modernizovanou verzi svého velkého SUV Sorento
Foto: Aktuálně.cz

Modernizace oblíbeného SUV Kia Sorento není pouhým faceliftem. Výraznými změnami prošla konstrukce skeletu karoserie, vůz dostal nový motor GDI 2,4 litru, komfortnější odpružení a je lépe ovladatelný.

V exteriéru se zvětšily vnější plochy v barvě karoserie a designéři přepracovali tvar nárazníků. Uvnitř vozu naleznete prémiovou high-tech výbavu. V interiéru je použita kůže i materiály s vylepšenou povrchovou úpravou. Nejvyšší výbava obsahuje nový přístrojový panel Supervision s LCD TFT displejem a 7" dotykový LCD display. Mezi prémiové prvky také patří elektricky vyhřívaná a odvětrávaná sedadla vpředu, hands-free Bluetooth, determální sklo odrážející ultrafialové záření a nezávislá klimatizace pro třetí řadu sedadel.

Zákazníci si budou moci objednat radarový systém sledování slepého úhlu BSD (Blind Spot Detection), asistent jízdy v jízdním pruhu LDWS (Lane Departure Warning System) používající kameru nad čelním oknem a inteligentní parkovací asistenční systém SPAS (Smart Parking Assist System) pro automatické zaparkování vozu na podélně situované parkovací místo.
Na výběr bude jeden zážehový a dva vznětové motory s výkony od 150 k do 197 k. Vrcholem nabídky je upravený motor Theta II 2.4 GDI s modifikovanými prvky, jako jsou hlava válců, písty, vstřikování paliva a sací soustava.

Nové Sorento nabízí výběr mezi pohonem 2WD nebo 4WD s cenami začínajícími na 629 980 Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy