Legendární model a chromozom. Citroën pomáhá nemocným

Tomáš Rybecký
25. 3. 2013 13:20
Spojení Citroënu DS s Downovým syndromem
Foto: Citroën

Citroën se v loňském roce stal generálním partnerem Společnosti rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem. Cílem této organizace je usnadnit rodinám s dětmi s Downovým syndromem přístup k informacím a zkušenostem ostatních.

U příležitosti oslavy 8. Světového dne Downova syndromu byla podepsána dohoda o pokračování spolupráce francouzské značky a charitativní společnosti i v roce 2013. Společnou akcí bude prodejní výstava děl Jiřího Šedého, umělce s tímto postižením a držitele ceny Olgy Havlové, která proběhne během slavnostního uvedení vozu DS3 Cabrio na trh na konci dubna.

DS21 je nejen označením pro legendární model Citroën, ale také označením chromozomální vady - trizomie 21. chromozómu, nazývané Downův Syndrom. Toto spojení se stalo klíčovým pro partnertství Citroën ČR a Společnosti rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem, celorepublikové organizace zastupující Evropskou asociaci Downova syndromu.

Partnerství probíhá v souladu s dlouhodobým cílem značky podporovat ekologické a sociální projekty. Stávající projekt je doplněn dlouhodobou zvýhodněnou nabídkou na vozy Citroën s přestavbou pro tělesně postižené.

 

Právě se děje

Další zprávy