Kabriolet Volkswagen EOS změnil svůj vzhled

Radek Pecák Radek Pecák
26. 12. 2010 5:34
auto

I když venku panuje krutá zima, Volkswagen právě nyní uvádí na trh svoji třináctou letošní novinku. Je jí modernizovaný kabriolet Eos s pevnou skládací střechou.

Změnil se pochopitelně vzhled. Například má nové přední světlomety a mezi nimi masku chladiče tvořeou třemi leskle černými lištami. Zezadu Eos zaujme přepracovanými dvoudílnými zadními LED světlomety a nově tvarovaným zadním nárazníkem s difuzorem.

Foto: VW

Ve výbavě se nově objevuje multifunkční palubní počítač s barevným displejem, asistenční systém dálkových světlometů Light Assist a druhá generace automatického parkovacího systému Park Assist. Další novinkou pro modelovou řadu Eos je bezklíčový systém Keyless Access, který nyní umožňuje otvírat a zavírat střechu prostřednictvím dálkového ovládání. Speciální systém Light Assist automaticky přepíná mezi tlumenými a dálkovými světlomety v závislosti na dopravní situaci.

„Studená kůže", dodávaná na přání, zaručuje posádce příjemné sezení v kožených sedadlech dokonce i za horkého počasí. Její povrch totiž odráží sluneční paprsky, a díky tomu se ohřívá mnohem méně než konvenční kůže.

V evropských autosalonech bude nový Eos k mání postupně od poloviny ledna 2011. Zákazníci dostanou na výběr čtyři přeplňované motory s přímým vstřikováním paliva a rozpětím výkonů od 90 kW/122 k do 155 kW/210 k. Ceny modelu Eos začínají na českém trhu na částce 742 900 Kč. V této verzi je vybaven motorem 1.2 TSI 122 k. Pro verzi 1.4 TSI 160 k byla určena cena 793 000 Kč, motorizaci 2.0 TDI DPF 140 k lze pořídit za 814 800 Kč. 

 

Právě se děje

Další zprávy