K jubileu stvořil Chevrolet speciální Corvette

Radek Pecák Radek Pecák
10. 4. 2011 4:27
Cenu jubilejní edice automobilka dosud tají
Foto: Chevrolet

Sto let existence slaví letos značka Chevrolet. Na počest svého zakladatele vytvořila Chevrolet Centennial Edition Corvette.

Centennial Edition bude k dispozici jako zvláštní provedení všech Corvette, tedy výchozí varianty s motorem 6,2 V8 s 430 koňmi, ostřejší Z06 s motorem 7,0 V8 o výkonu 505 koní i vrcholné ZR1 s přeplňovaným osmiválcem LS9 o výkonu 638 koní.

Každý z vozů této edice bude nalakován černou metalízou Carbon Flash Metallic, kterou na karoserii doplní některé prvky v saténové černi. Stejně zbavená budou i speciální kola z lehkých slitin, Třmeny brzd dostanou ostře červené lakování.

Jubilejní vůz je černý
Jubilejní vůz je černý | Foto: Chevrolet

Logo edice s obrázkem Louise Chevroleta najde místo na B sloupcích vozu, ve středu kol a na volantu vozu. Navíc jedna z vlajek tradičního loga „zkřížených vlajek bude s číslici 100.

Černá a červená je i interiéru

Také v interiéru posádka nalezne černou a červenou barvu. Černé je veškeré čalounění z kůže nebo alcantary, červené je obšití. Opěrky hlavy na sedadlech obou cestujících jsou doplněny opět trochu odlišným označením se stovkou ve znaku.

Jedinou úpravou, která má vliv na jízdní vlastnosti auta,  bude doplnění standardní výbavy vozu o adaptivní odpružení Magnetic Selective Ride Control bez ohledu na verzi.

Právě dnes se uskuteční dražbat Corvette Z06 Centennial Edition v aukci sběratelských automobilů Barrett-Jackson ve West Palm Beach, Florida, USA. Výtěžek bude určen dětem, které onemocněly rakovinou. Do akce firma věnovala 100. exemplář modelu 2012 Corvette z montážní linky, s identifikačním číslem vozidla končícím "00100".

Znak speciální edice
Znak speciální edice | Foto: Chevrolet

Vítěz dražby získá i otevírání garáže

Ve výbavě vozu určeném do dražby je audio systém Bose, navigace, elektricky seřiditelná a vyhřívaná sedadla, dálkové ovládání garážových vrat, Head Up Display, elektricky nastavitelný volant, speciální kožené čalounění interiéru včetně přístrojového panelu, keramické brzdy Brembo, sklolaminátový přední spoiler a střecha a také kapota z uhlíkatých vláken.

Vítěz dražby získá také Corvette Engine Build Experience program, který umožňuje zákazníkům kupujícím Z06 nebo ZR06 postavit si spolu technickými odborníky vlastní motor. Vůz pak bude přebírat v National Corvette Museum, v Kentucky.

Cena pro běžné zákazníky bude oznámena v létě před začátkem dodávek.

 

Právě se děje

Další zprávy