Je to nejrychlejší Bentley všech dob. A už je ke koupi

Radek Pecák Radek Pecák
27. 6. 2012 9:16
Celkem 625 koňských sil rozjede automobil na 329 km/hod
Foto: Bentley

Dokáže jet 329 km/hod a je to tedy nejrychlejší sériově vyráběný vůz značky Bentley všech dob. Jeho jméno je Continental GT Speed.

Nové Bentley zrychlí z nuly na 100 km/h za 4,2 sekundy. Může ta to posílená verze unikátního šestilitrového motoru Bentley W12 se 48 ventily a čtyřmi vačkovými hřídeli. V novém modelu tento legendární motor disponuje výkonem 625 k (460 kW) při 6000 1/min a točivým momentem 800 Nm.

Foto: Bentley

Výkon se na všechna čtyři kola přenáší díky osmistupňové samočinné převodovce, která má současně významný podíl na celkovém dvanáctiprocentním snížení kombinované spotřeby paliva a produkce CO2.

Premiéra v Goodwoodu

„Nový model GT Speed se svým ostřejším a sportovnějším charakterem rozšiřuje záběr tohoto modelu, čímž zvyšuje atraktivitu kupé Continental. Česká republika se řadí mezi důležité prodejní trhy v Evropě. Věříme, že i zde si nové sportovní kupé najde své příznivce," říká ředitelka komunikace Porsche Inter Auto CZ Anna Gruberová. Právě Porsche Inter Auto CZ je oficiálním prodejním a servisním místem značky Bentley v České republice.

Foto: Bentley

Naživo poprvé uvidí pvní vozy GT Speed budou návštěvníci prestižního goodwoodského Festivalu rychlosti (Goodwood Festival of Speed), který se koná od  od čtvrtka do neděle.

Objednávky na nové GT Speed se přijímají již nyní, dodávky začnou v říjnu 2012.

 

Právě se děje

Další zprávy