Foto: Vysavač, kávovar nebo hodinky za cenu domu. Prohlédněte si bizarní výbavu aut

Tahle neobvyklá výbava je docela praktická.
Měření hloubky brodu (Land Rover) – Jestli jste už někdy se svým off-roadem brodili řeku a nebyli jste si právě jistí, jestli vůz neženete do záhuby utopením, přijde vhod systém Wade Sensing. Některé Land Rovery a Range Rovery díky němu dokážou změřit hloubku vody, a pokud se blíží kritická hladina, varují řidiče signálem: tudy ne!
Hvězdné nebe (Rolls-Royce) – Opulentní limuzíny a kupé pro nejbohatší musí zaujmout extra výbavou. Co si takhle objednat osvětlení kabiny pomocí hvězdného nebe, které tvoří stovky bodů? Obloha se vyrábí ručně a je možné si na přání zvolit i oblíbenou hvězdnou konfiguraci.
Ovládání gesty (BMW 7) – Mnichovská automobilka přišla v nové řadě 7 s množstvím technologických novinek. Jednou z nich je ovládání systému pomocí gest. Pohyby rukou můžete přijmout hovor, přeskočit písničku nebo zesílit zvuk. Gest ale zatím není mnoho, systém je teprve v plenkách.
Světla s krystalky Swarovski (Mercedes-Benz S Coupé) – Jako by nestačilo, že jste si pořídili luxusní pětimetrové kupé! Před svými přáteli z golfového klubu se musíte vytáhnout ještě nějakou specialitou. Co takhle unikátní LED světlomety zdobené značkovými krystalky Swarovski? Připlácí se za ně 89 tisíc korun, což v mnohamilionové ceně vozu nepocítíte.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
8. 5. 2018 8:15
Chtěli byste auto, které umí změřit hloubku brodu, fouká vám horký vzduch za krk nebo má místo stropu svítící mapu hvězdné oblohy? Některé automobilky si myslí, že ano. A právě proto vznikají více méně unikátní výbavy jejich vozů, které mají nalákat zákazníky a přimět je, aby sáhli hlouběji do své peněženky. Určitě se najde hodně prvků, které ve vozech mají smysl. Některé jsou ale absolutní hlouposti. Posuďte sami.
 

Právě se děje

Další zprávy